Nieuws

Zoeken

Engineering

"Krijgt u het ook benauwd van om te denken, hoeveel tijdverlies het creëert als een machine in uw productielijn stil valt?"

Onze medewerkers weten hoe belangrijk het voorkomen van stilstand van machines is, en dragen bij met preventief onderhoud. En met altijd een doel in zicht: Zo efficiënt mogelijk uw machine of product bewerken, of een handeling plaats laten vinden. Of u nou kiest voor pneumatiek of toch liever werkt met elektronica, we kunnen samen alle wegen op.

Engineering is wat Flevotech al jaren met plezier voor onze klanten aan het uitvoeren is. Waar wij goed in zijn, is technische onderdelen samen te voegen in een constructie of een machine. Vanuit een idee of een deels uitgewerkt concept en daarbij de functies van de componenten uit te kiezen tot een goed- of zelfs wellicht een geweldige compositie.

 

Elektrotechniek:
Als technisch bureau op het gebied van elektrotechniek ontwerpen, tekenen en bouwen we natuurlijk onze eigen besturingsystemen & kasten. Bij FlevoTech kunt u als onderneming terecht voor al uw vragen, projecten en productie binnen de elektrotechnische sector.

Assemblage:
Om kleine series of enkelvoudige producties, zoals gespecialiseerde besturingskasten, te fabriceren hebben wij vakbekwame mensen in dienst. Juist het inpassen van de besturing in de machine en het afregelen naar het gewenste proces is een van onze specialiteiten.

Schakelkasten:
Elektrotechnisch werk en machine besturingen: Bij geautomatiseerde productie is een intelligent besturingssysteem (schakel of besturingskast) van essentieel belang om efficiënt te blijven werken. Intelligente besturingssystemen die er voor zorgen dat uw proces blijft doorgaan, zijn altijd een verstandige investering. Om een lang verhaal kort te maken: Van stopcontact tot PLC besturing, van een uurtje doormeten tot het bouwen of reviseren van een complexe schakelkast, bij ons kunt u terecht.

Nieuwe besturing worden gebouwd conform de norm NEN-EN-IEC 60204-1. Met de machinebouwer wordt zorgvuldig overlegd aan welke specificaties of functies de besturingskast moet voldoen zodat de bouwer aan de CE-eisen van de machinerichtlijn kan voldoen. Denk daarbij ook aan de veiligheidseisen en functies e.d. Bij elke kast hoort natuurlijk een schema en andere technische gegevens. Indien wij dit schema moeten ontwerpen, ontwikkelen wij deze met specifieke professionele tekenpakketten, die voldoen aan de modernste eisen.


Grotere series: Een enkele kast wordt eigenlijk altijd ontworpen en opgebouwd met de klassieke elektrotechnische materialen. Er is een enorme diversiteit van producten en merken waaruit gekozen kan worden. Echter voor grotere series kan een maatwerk oplossing niet alleen goedkoper zijn maar tevens een bijdrage leveren aan een "marketingtechnische uitstraling".

 

*Onderstaand: Elektrolyse proces